Title Image
elektrische bitumenketel Noordzij

Volledig uitstootvrij werken met unieke elektrische bitumenketel

Met trots presenteert Noordzij de meest duurzame bitumenketel van dit moment. Het unieke ontwerp is gericht op uitstootvrij werken: met deze ketel kan Noordzij de bitumineuze voegvulling volledig elektrisch warmhouden en aanbrengen. Dit is een verschil ten opzichte van bestaande (elektrische) ketels, waarbij altijd nog gas gebruikt wordt voor het verwarmen van de ketel. Daar bovenop is ook de basisketel van deze nieuwe machine een innovatief en duurzaam ontwerp. Er wordt 60% minder thermische olie gebruikt en warmte wordt effectief gecirculeerd waardoor er ruim 3x minder warmteverlies is ten opzichte van bestaande elektrische ketels: een significante energiebesparing.

Voegen langs tramrail

Deze elektrische ketel is uitgevoerd met railwielen en daarmee speciaal ontwikkeld voor het duurzaam en uitstootvrij aanbrengen van bitumineuze voegvulling langs de tramrail. Dit specialistische werk vindt altijd plaats in de grote steden. Juist hier is de noodzaak voor een schonere en gezondere lucht hoog. Deze elektrische ketel werkt in binnenstedelijk gebied volledig uitstootvrij en draagt daarmee direct bij aan deze doelstellingen. Bijkomend voordeel in de stad is dat de elektrische ketel in bedrijf nagenoeg stil is.

Uniek ontwerp

De elektrische bitumenketel is door Noordzij op eigen initiatief laten ontwikkelen en heeft daarmee een uniek ontwerp. Een belangrijke eis daarbij was de nadruk op het volledig uitstootvrij kunnen werken in de steden; dus ook zonder gasverbranding. Dit is gerealiseerd door alle onderdelen elektrisch aan te laten sturen in combinatie met een flinke hoeveelheid accupakketten. Indien nodig, is er een aansluiting voor propaangas om de bitumineuze voegvulling onderweg, buiten het stedelijk gebied, goed op temperatuur te brengen. Door het innovatieve ontwerp van de ketel is de opwarmtijd verkort van 3,45 uur naar 1,5 uur, wat het gasverbruik tevens tot een minimum beperkt. Voordat de ketel de stad inrijdt nemen de accupakketten het volledig over: ze houden de bitumineuze voegvulling op temperatuur voor een uitstootvrije verwerking in de voegen langs het tramspoor.

Duurzame en circulaire totaaloplossing

Noordzij is al jaren de specialist op het gebied van voegen langs tramrail. De railvoegzaagmachines zagen 2 voegen in 1 arbeidsgang en zijn door uitvoering met railwielen zeer secuur. De elektrische ketel is een volgende stap richting uitstootvrij werken in de stad. Samen met het recyclen en hergebruiken van de bitumineuze voegvulling langs tramrail biedt Noordzij een totaalpakket voor duurzame en circulaire voegen langs het tramspoor.

Meer informatie over voegen langs tramrail