Title Image

Flexigoot

Flexigoot

Flexigoot wordt aangebracht langs de schampkant van een betonnen kunstwerk. Het voorziet in een waterdichte aansluiting tussen het beton en het asfalt. Flexigoot bestaat uit een flexibel mengsel van polymeerbitumen of gemodificeerde bitumineuze voegvulling met steenslag. Voorheen werd deze constructie gerealiseerd met gietasfalt. Flexigoot – de naam zegt het al – is flexibeler dan gietasfalt en daardoor beter bestand tegen het werken van aansluitende constructies.

 

Ook Rijkswaterstaat heeft de flexigoot in zijn richtlijnen voor het ontwerp van kunstwerken uit 2017 opgenomen. Hierin staat dat dit de standaard oplossing is voor aansluiting tegen schampkanten.

 

Noordzij realiseert al jaren flexigoten. Met ruim 38 jaar ervaring in bitumineuze voegvullingen en asfaltzagen zijn zij een ervaren partij. Door een zaagmachine met afzuiging van zaagslib aan de bron biedt Noordzij een voordeel; nieuw asfalt is na het zagen schoon. Normaalgesproken blijft het zaagslib liggen en dit veroorzaakt vervelende vlekken op het asfalt. Daarnaast veroorzaakt ingedroogd zaagslib fijnstof. Voor een kwalitatief goed en mooi resultaat is Noordzij uw partner in flexigoten.

Stap 1
Zagen en uitbreken

Het asfalt wordt ingezaagd op gewenste breedte van de goot. Meestal is dit ca. 10 cm uit de schampkant. Noordzij zaagt met afzuiging, waardoor er geen zaagslib achterblijft. Het zaagslib wordt daarentegen direct afgezogen. Dit zorgt er voor dat nieuw asfalt niet meteen vervuild wordt met vlekken van ingedroogd zaagslib. Na het asfaltzagen wordt de asfalt rand verwijderd (uitbreken) en de goot gereinigd.

Stap 2
Vullen

De goot wordt gevuld met een gemodificeerde bitumineuze gietmassa met gebitumineerd steenskelet. Dit zorgt voor een stevige en flexibele voeg: de flexigoot.

Stap 2
Afstrooien

De flexigoot wordt netjes afgewerkt met een laag leislag. Dit beschermd de voeg tegen UV straling. Daarnaast zorgt het voor een esthetische afwerking.

Neem contact op

Meer informatie over flexigoot?

Bent u bezig met een project waar flexigoot gemaakt moet worden? Of heeft u vragen over de toepassing of prijzen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

CONTACT INFORMATIE

T 0183 635 268 - E [email protected]