Title Image

Bitumen voegen

Bitumen voegen

Hieronder staan diverse toepassingen voor warm verwerkbare bitumineuze voegvulling die Noordzij voor u kan verzorgen. Bitumen voegen worden bijvoorbeeld toegepast in straatwerk of tussen verkeerselementen. Dilatatievoegen of schijnvoegen in asfalt worden gevuld met bitumen, waardoor ongecontroleerd scheuren van diverse materialen wordt voorkomen. Lees hieronder meer over de diverse toepassingen van bitumen voegen. Staat de oplossing voor uw project er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Als expert op het gebied van bitumineuze voegvulling helpen wij u graag met het zoeken naar een passende oplossing. Wilt u meer weten over scheuren in asfalt repareren of voegen langs tramrail? Klik dan op de links om naar die pagina’s te gaan.

Bitumen voegen in de stad en op de weg

Bitumen voeg tussen straatwerk en verkeerselementen

Een bitumen voeg tussen straatwerk zorgt voor een strakke en waterdichte afdichting. Zowel esthetisch als functioneel. Noordzij staat bekend om de kwaliteit en nette manier van werken. We hebben ruime ervaring met bitumen voegen tussen klinkers in de grote steden. Ook bitumen voegen langs verkeerselementen als rammelstroken en taludblokken op rotondes, middengeleiders, verkeersdrempels, enzovoorts. Bitumen voegen in molgoten, strekse lagen en rollagen worden ook door Noordzij uitgevoerd. De voeg wordt netjes afgevuld met een warm verwerkbare bitumineuze voegvulling en ingestrooid met leislag. Neem contact op voor meer informatie en prijzen van bitumen voegen in straatwerk.

ONGECONTROLEERD SCHEUREN TEGENGAAN

Dilatatievoeg en flexibele voegovergang

Dilatatievoegen, schijnvoegen en flexibele voegovergangen in asfalt worden toegepast om ongecontroleerd scheuren van materialen te voorkomen. Dit wordt veroorzaakt door werking van materialen of het zetten van overgangen tussen materialen, bijvoorbeeld bij een brugdek of tunnel. De voegen bij de overgang van tunnelmoten worden ook wel mootvoegen genoemd. Noordzij zaagt de dilatatievoegen of schijnvoegen voor u in op gewenste diepte. Vervolgens vullen we de voegen in het asfalt met een passende bitumineuze voegvulling. We werken altijd met ervaren personeel en modern materieel. Zo kunnen we onze kwaliteit aan u garanderen.

 

Noordzij maakt een flexibele voegovergang op de volgende wijze. Het asfalt wordt gezaagd en uitgebroken. De dilatatienaad wordt bedekt met een stalen plaat. Vervolgens wordt de voegovergang gevuld met een flexibele massa (gebitumineerd steenskelet met warme bitumen) en ingestrooid met steenslag. Noordzij maakt deze flexibele bitumineuze voegovergang voor bijvoorbeeld fietstunnels. Noordzij is gespecialiseerd in bitumineuze voegovergangen.

Voorbeeld flexibele voegovergang fietstunnel

Meer mogelijkheden

Andere toepassingen voor bitumen

Tankterp voeg

Noordzij voert regelmatig herstelwerkzaamheden uit aan de aansluiting tussen asfalt en tanks op het terrein van grote tank terminals. We verwijderen dan eerst bestaande oude voegvulling en blazen de voeg droog met en hete lucht lans.

Vervolgens vullen we de voegen met een bitumineuze voegvulmassa welke geschikt is voor deze toepassing. Om de seal netjes af te werken strooien we de bitumen voeg in met leislag.

Zowel het aanbrengen van seal tussen tank en asfalt, als het aanbrengen van slijtlagen op het asfalt rondom de tankterp behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard repareren wij voor u ook graag de scheuren in het asfalt op het terrein.

GLIJLAAG BITUMEN

Glijlaagbitumen wordt toegepast op stalen buispalen, damwanden of betonnen heipalen. In zettingsgebieden worden funderingen naast de nuttige last nog eens extra belast ten gevolge van inklinkende grond (“negatieve kleef”).

Om dit te voorkomen brengt Noordzij een glijlaag van bitumencompound aan om de nadelen van deze negatieve kleef tegen te gaan. Deze bitumencompound is Speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. Op diversen projecten (Schipholtunnel; Stichtsebrug te Almere, loskade Waalhaven en tunnel te Swalmen) hebben wij deze glijlaag aangebracht op stalen buispalen, stalen damwand en palen van beton.

Meer weten over bitumen voegen en de verschillende toepassingen van warm verwerkbare bitumen?

Neem gerust contact met ons op

Bent u bezig met een project waarbij wij u kunnen helpen? Of heeft u vragen over toepassing of prijzen van bitumen voegen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

CONTACT INFORMATIE

T 0183 635 268 - E [email protected]