Title Image

Voegen langs tramrail

Onze specialiteit

Voegen langs tramrail

Bitumineuze voegvulling langs tramspoor creëert een overgang tussen de stalen rail en het asfalt, beton of de elementenverharding. Noordzij is gespecialiseerd in het aanbrengen van deze voegen langs tramrail. Noordzij zaagt de voegen met de railvoegzaagmachine. Deze is speciaal ontwikkeld voor het zagen van de voegen langs de spoorstaven. De gezaagde voegen worden gevuld met bitumineuze voegvulling. Ervaren mensen voeren het specialistische werk uit. Daarom bent u met Noordzij zeker van kwaliteitswerk voor uw railproject.

Waar wij voor staan
Snelheid

Noordzij beschikt over 2 zelf-ontwikkelde railvoegzaagmachines. Daarmee zaagt Noordzij 2 voegen in 1 arbeidsgang. Daarbij werken wij met een ervaren team waardoor zij exact op elkaar ingespeeld zijn en zo efficiënt, goed werk afleveren.

 

Duurzaam

Met de volledig elektrische bitumenketel verwerken wij onze bitumineuze voegvulling 100% elektrisch. Daarbij worden de accu’s  volgeladen door zonne-energie van zonnepanelen op ons bedrijfspand. Daarnaast hebben wij een proces ontwikkeld voor het recyclen en voor ruim 90% hergebruiken van bitumineuze voegvulling langs tramrail. Hergebruik van deze grondstof én verpakking levert een enorme CO2-besparing op.

Kwaliteit

Omdat wij ons gespecialiseerd hebben in voegen langs tramrail is dit voor ons team dagelijks werk. Zij hebben jarenlange ervaring en brengen de voegvulling zorgvuldig aan. Daarbij zijn wij een familiebedrijf, waardoor veel mensen de naam Noordzij zelf dragen, wat zorgt voor motivatie en betrokkenheid voor het afleveren van mooi en goed werk.

 

Alles in 1 hand

Wij ontzorgen door het complete proces van zagen en schoonmaken tot aanbrengen van de voegvulling te verzorgen. We zijn flexibel, schakelen snel en komen afspraken na. Een betrouwbare partij, waarbij u dit onderdeel compleet neer kan leggen, zodat u zich op de rest van het project kan concentreren.

REFERENTIES AN20-RAIL

Ervaring voegen langs tramrail

Wij verwerken de AN20-RAIL bitumineuze voegvulling in de voegen langs tramrail. Deze warm verwerkbare bitumineuze voegmassa is speciaal ontwikkeld voor toepassing langs rails. Het is een polymeer gemodificeerde voegmassa en kenmerkt zich door plastisch-elastisch eigenschappen: de AN20-RAIL heeft een optimaal evenwicht tussen bewegingsopname en spanningsopbouw. Daarbij heeft het een vlampunt van >300°C.

Wij hebben al vele kilometers voeg in Nederland en België naar tevredenheid aangebracht. Wat opdrachtgevers zeggen:

 

“Ik heb mijn ogen uitgekeken. Prachtig materieel en keurig uitgevoerd.”

Hoofduitvoerder GVB onderhoudswerken

 

“Ik heb nog nooit zo een propere voeg gezien.”

Uitvoerder Turnhoutsebaan te Antwerpen

 

“Het ziet er altijd zo goed georganiseerd uit. Nogmaals dank voor de nette uitgevoerde werkzaamheden.”

Uitvoerder De Entree te Amsterdam

Zie ook onze referentielijst voor een overzicht met > 550 km voeg langs tramrail.

Download referentielijst

Circulair bouwen

Recyclen en hergebruik voegvulling

We hebben een werkwijze ontworpen waarbij meer dan 95% van de bitumen voeg langs tramrail hergebruikt wordt.

We voelen het belang van CO2-reductie en willen bijdragen aan een circulaire economie. We realiseren ons dat bitumineuze voegen langs tramrails slechts een klein onderdeel zijn van een infra project, maar voor ons is het verwerken van bitumen wel 100% van onze business. Wij beseffen ons ook dat we werken met materiaal dat een restproduct is van aardolie. Er zijn helaas nog geen goede, duurzame alternatieven voor bitumen in de wegenbouw. Des te groter is de noodzaak om zuinig om te gaan met bitumen en verspilling tegen te gaan.

 

Werkwijze recyclen

Noordzij hanteert de volgende werkwijze voor het recyclen:

 • Bitumen voegen langs tramrail uitgutsen.
 • Gegutste bitumen verzamelen en vervoeren naar de recycle-locatie.
 • De bitumen smelten, zeven en opslaan. Hierbij blijkt >95% geschikt voor hergebruik.
 • De resten (<5%) worden aangeboden bij een afvalverwerkingsbedrijf.
 • De bitumen wordt opnieuw aangebracht in de voeg.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft middels een rechtsoordeel deze door Noordzij gehanteerde werkwijze voor gutsen en recyclen van bitumen erkent als “voortgezet gebruik”. Daarmee valt de gegutste bitumen niet meer onder “afval”.

Meer over gerecyclede bitumineuze voegvulling
recyclen bitumen

UITSTOOTVRIJ WERKEN

Elektrische bitumenketel

Noordzij heeft een uniek volledig elektrische bitumenketel laten ontwikkelen. Een belangrijke eis bij het ontwerp was de nadruk op het volledig uitstootvrij kunnen werken in de steden; dus ook zonder gasverbranding. Dit is gerealiseerd door alle onderdelen elektrisch aan te laten sturen in combinatie met een flinke hoeveelheid accupakketten.

 

Deze elektrische ketel is uitgevoerd met railwielen en daarmee speciaal ontwikkeld voor het duurzaam en uitstootvrij aanbrengen van bitumineuze voegvulling langs de tramrail. Juist bij deze projecten in de grote steden is de noodzaak voor een schonere en gezondere lucht hoog. Deze elektrische ketel werkt in binnenstedelijk gebied volledig uitstootvrij en draagt daarmee direct bij aan deze doelstellingen. Bijkomend voordeel in de stad is dat de elektrische ketel in bedrijf nagenoeg stil is.


Voordelen ten opzichte van bestaande elektrische ketels:

 • in binnenstedelijk gebied: 0% gasverbranding, 100% elektrisch
 • 60% minder thermische olie
 • warmte wordt effectief gecirculeerd waardoor er ruim 3x minder warmteverlies is
 • opwarmtijd verkort van 3,45 uur naar 1,5 uur

 

Voor meer informatie over deze unieke ketel, zie ook:

“Volledig uitstootvrij werken met unieke elektrische bitumenketel”

elektrische bitumenketel Noordzij

KOPLOPER

Railvoegzaagmachines

Noordzij heeft zelf 2 railvoegzaagmachines ontwikkelt voor het zagen van de voegen langs tramrails. Dit zijn de enige railvoegzaagmachines op de markt. De voordelen van deze machines:

 • Sneller werken met schonere motor = minder uitstoot: Onze vernieuwde railvoegzaagmachine zaagt 2 voegen in per arbeidsgang met de duurzame Tier4 motor voorzien van adblue. Aan het eind van de rit een flinke afname van schadelijke uitstoot in vergelijking met een traditionele zaagmachine welke 1 voeg zaagt per arbeidsgang.
 • Secuur: zeer secuur en strak door uitvoering met railwielen.
 • Minder fijnstof: de nieuwste machine is voorzien van afzuiging aan de bron, waardoor het zaagslib niet achterblijft op het wegdek, wat fijnstof verminderd.
 • Tram in bedrijf: de machine manoeuvreert snel en zaagt daarom ook tijdens tramexploitatie.
 • Voegafmetingen op maat instelbaar: ook 5 cm brede voegen zijn geen probleem voor deze machines.

Links de 1e railvoegzaagmachine, rechts de 2e en verbeterde railvoegzaagmachine van Noordzij.

DILATATIEVOEGEN OP HET SPOOR

Dwarszagen

Noordzij heeft een machine ontwikkeld welke haaks op het spoor zaagt. De 245 PK zaagmachine zorgt voor meer snelheid en nauwkeurigheid in vergelijking met standaard zaagmachines, door het vermogen, uitvoering met sensoren en railwielen waarmee werkzaamheden ingespoord uitgevoerd worden.

 

Voordelen dwarszaagmachine

 • Zagen zonder de rail te raken
  Sensoren zorgen dat de zaag stopt, op en zijwaarts beweegt en voorbij het spoorbeen weer daalt en het zagen vervolgt.
 • Nauwkeurig dilatatievoegen aanbrengen haaks op het spoor
  Door uitvoering met railwielen is de zaagsnede altijd zeer nauwkeurig haaks op het spoor.
 •  Zaagwerk t.b.v. sloopwerkzaamheden spoor (ZIE FOTO)
  >50 cm diep zagen, inclusief beton en stalen spoor doorzagen. Snel door 245 PK vermogen en uitvoering met railwielen.
dwarszaag spoor tramrail

50cm diep asfalt- en betonzagen

Sloopzagen van trambaanconstructie

Bij het vervangen van het spoor kan Noordzij ook ingezet worden bij het sloopzagen van de trambaanconstructie. Met zaagmachines die 50cm diepte halen, kan een constructie van asfalt en beton gezaagd worden voorafgaand aan het sloopwerk. Ook de stalen tramrail zelf kan doorgezaagd worden.

 

Neem gerust contact op voor meer informatie en prijzen.

50cm diep betonzagen langs spoor

Neem contact op voor meer informatie

Meer weten over voegen langs tramrail?

Bent u bezig met een project waarbij wij u kunnen helpen? Of heeft u vragen over voegen langs tramrail of een ander soort spoor? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

CONTACT INFORMATIE

T 0183 635 268 - E [email protected]