Title Image

Scheuren in asfalt repareren

Jarenlange ervaring

Scheuren in asfalt repareren

Scheuren en naden maken asfalt kwetsbaar. Regenwater en bijvoorbeeld strooizout zorgen voor aftakeling van het asfalt. Door deze scheuren te herstellen gaat het asfalt langer mee. Dit is zowel duurzamer als economisch voordeliger is dan vervangen van het asfalt.

 

Scheuren in asfalt repareren is specialistenwerk. Met jarenlange ervaring kan Noordzij zich met recht specialist noemen op dit vakgebied. In de markt staan we bekend om de kwaliteit van het werk. De scheuren en naden worden goed en netjes gevuld met warm verwerkbare bitumineuze voegvulmassa, zoals Prismoseal, Pertex, of een ander gewenst product. Daarnaast werken we uitsluitende met ervaren mensen en met modern materieel. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteitswerk. Daarnaast heeft Noordzij een systeem ontwikkelt waarmee de reparaties in het asfalt met GPS geregistreerd worden. Lees hieronder meer over deze innovatie.

Stap 1
Asfaltscheuren schoon en droog maken

Scheuren in asfalt repareren begint met het schoon en droog maken van de scheur of naad. Dit gebeurd met een super hot shot, ook wel de “Hot Dog” methode genoemd. Hiermee wordt de scheur schoongemaakt en voorverwarmd. Dit komt de hechting van het materiaal ten goede.

Indien gewenst kan Noordzij de scheuren voor u opzagen alvorens de voegen schoon en droog te maken.

Stap 2
Asfaltscheuren vullen met bitumineuze voegvulmassa

Direct na deze behandeling wordt de scheur gevuld met een bitumineuze voegvulmassa. Dit wordt uitgevoerd met een rijdende pompunit en sleepbak (verdeelbak) met een breedte van ca. 60 mm (afhankelijk van scheurbreedte). We zijn een onafhankelijke partij en werken met diverse soorten warm verwerkbare bitumineuze voegvulling. Zoals Prismoseal of Pertex. Afhankelijk van het werk passen wij een geschikt type bitumen toe.

Stap 3
Afstrooien

Direct na het vullen van de scheur met bitumineuze voegvulling wordt deze ingestrooid met leisslag (of materiaal naar keuze). Dit beschermd de bitumen voegvulling tegen invloeden van buiten. Daarnaast zorgt voor een strakke afwerking.

Zo zijn de scheuren in asfalt weer netjes gerepareerd.

Asfalt reparaties met GPS registreren

Met één druk op de knop zien waar asfaltscheuren gerepareerd zijn? Wij hebben hiervoor een applicatie ontwikkeld.

 

Nadat wij de scheuren in het asfalt gerepareerd hebben ontvangt u een code. Deze is uniek voor uw project. Als u op de code klikt verschijnt een Google-kaart die overeen komt met de fictieve voorbeeldkaart zoals hier getoond. Zo is precies duidelijk waar, wanneer en hoeveel meter asfaltscheuren er zijn gerepareerd. Daarnaast is de link gemakkelijk per email te delen met een collega of opdrachtgever. De informatie is ook print-klaar, zodat het gemakkelijk als PDF digitaal of op papier in een dossier is op te slaan.

 

Klik op de rode button om te ervaren hoe het werkt. Een fictief voorbeeld opent in een nieuw scherm. Door met uw muis op de kaart over een rode lijn te gaan, ziet u in de tabel rechts de bijbehorende informatie oplichten. Andersom, wanneer u op een regel in de tabel klikt, ziet u de lijn links in de kaart oplichten.

 

Meer informatie over asfaltscheuren repareren met GPS registratie? Neem dan contact met ons op.

Voorbeeldkaart_scheuren_asfalt_repareren
Bekijk fictief voorbeeld

Let op! De applicatie werkt niet in Internet Explorer.
Gebruik een ander browser zoals Google Chrome.

Langsnaad behandeling

Vertical seal

Vertical seal is een behandeling van de langsnaad in het asfalt. De langsnaad is een zwakke plek in asfaltverharding. Deze is vaak niet goed verdicht, waardoor vocht rafeling en schade kan veroorzaken aan het asfalt. Noordzij behandeld de langsnaad, waarbij asfalt warm tegen koud wordt aangedraaid, met de zogenaamde vertical seal methode. Hierbij wordt warm verwerkbare bitumen ingezet als verbindingselement. Dit biedt een goede verkleving tussen de bestaande verharding en de nieuwe asfaltlaag. Deze werkwijze is ook toe te passen bij freesvakken en biedt een alternatief op de bitumen band of TOK-band. Bekijk de video voor een impressie van de Vertical Seal methode.

Meer weten over scheuren in asfalt repareren?

Neem gerust contact met ons op

Bent u bezig met een project waarvoor scheuren in asfalt gerepareerd moeten worden? Of heeft u vragen over de werkwijze of prijzen voor scheuren in asfalt repareren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

CONTACT INFORMATIE

T 0183 635 268 - E [email protected]