Title Image

Dwarszaagmachine voor tramrail

Noordzij heeft een machine ontwikkeld welke haaks op het spoor zaagt. De 245 PK zaagmachine zorgt voor meer snelheid en nauwkeurigheid in vergelijking met standaard zaagmachines, door het vermogen, uitvoering met sensoren en railwielen waarmee werkzaamheden ingespoord uitgevoerd worden.

De machine is met name interessant voor het zagen van dilatatievoegen die haaks op het spoor gezaagd worden. Hierbij is de kans met een normale zaagmachine namelijk vrij groot dat de spoorstaaf geraakt wordt. Deze dwarszaagmachine voorkomt dit, door sensoren die zorgen dat de zaag stopt, op- en zijwaarts beweegt en voorbij het spoorbeen weer daalt en het zagen vervolgt. Door uitvoering met railwielen is de zaagsnede altijd zeer nauwkeurig haaks op het spoor.

Ook voor zaagwerk bij het slopen van trambanen komt de machine van pas. De 245 PK en uitvoering met railwielen zorgt voor een hoge snelheid in het doorzagen van asfalt, beton en stalen spoorstaven. Daarbij kan de machine >50 cm diep zagen.

Voordelen dwarszaagmachine

  • Dilatatievoegen haaks op het spoor
    Nauwkeurig, zonder de rail te raken. Sensoren zorgen dat de zaag stopt, op en zijwaarts beweegt en voorbij het spoorbeen weer daalt en het zagen vervolgt.
  • Zaagwerk t.b.v. sloopwerkzaamheden
    >50 cm diep zagen, inclusief beton en stalen spoor doorzagen. Snel door 245 PK vermogen en uitvoering met railwielen.

Aanvulling op bestaande railvoegzaagmachine

De dwarszaag is door Noordzij op hun bestaande eerste railvoegzaagmachine gebouwd. De tweede railvoegzaagmachine is later toegevoegd aan hun machinepark en wordt voornamelijk ingezet voor het zagen van de voegen tegen de spoorstaaf aan. Deze eerste zaagmachine kan nu voor beide ingezet worden: het zagen van dwarsvoegen haaks op het spoor en het zagen van langsvoegen tegen de spoorstaaf aan.

Meer informatie

Noordzij creëert al jaren voegen langs tramrail en dilatatievoegen dwars op het spoor. Wij zijn specialist in de combinatie van asfalt- en betonzagen met het aanbrengen van bitumineuze voegvulling in de voegen. Met gespecialiseerde machines en ervaren personeel zijn we marktleider op dit vakgebied.